tiistai 19. heinäkuuta 2016

Jänistä ja macaroneja

Helmikuussa oli Vapriikissa näytteillä jääkauben elukoita. Mammutteja odotin eniten ja komeita ne kyllä oli, mutta olen aina kuvitellut että ne on paljon isompia kuin norsut.... Mielestäni nämä mammutit ainakin oli ihan saman kokoisia kuin Helsingin luonnontieteenmuseon aulan Afrikan norsu tai sitten tila vain hämäsi paljon. Sapelihammastiikerikin oli minusta kovin pieni, mutta jonkinlaisen kauriin sarvet oli kyllä valtavat. Kannattaa käydä tutustumassa näihin. Näyttely on esillä vielä 14.8 saakka. Samalla voi vilkaista huhtikuussa auennut Hurriganes.

Vapriikin mammuttiperhe

Maaliskuussa muutettiin sitten vesivahinkoremontin alta sijaisasuntoon ratinan rantaan Ihan ei järvimaisemaa siunaantunut, mutta iso lasitettu parveke oli kovasti Nessin mieleen. Myös hotellilakanoissa nukkuminen oli aika luksusta. Muuttaminen oli kyllä näin remontin alla vaikeaa. Ajatuksissa kuitenkin oli että noin 4 kk rmeontti kestää. Kaikkea ei tarvitse mukaan. Mitkä menee kellariin, mitkä vuokrattuun varastoon ja mitä kaikkea tarvitsee mukaan. Pitää ottaa kesävaatteet ja Pariisin loman varusteet mukaan. Tarvitseeko kirjoja tai leffoja mukaan?!!?? Ei kuitenkaan jaksettu kauaa sijaisasunnossa sitten oleskella kun kuultiin että remontti kestää ainakin syyskuun loppuun ja päätettiin sitten vaihtaa vanhaan taloon eri asuntoon. Heti olikin vapaana ihana kaksio ja muuttamaan päästiin jo toukokuun alussa.

Hotelli lakanoissa oli mukava köllötellä.

Uusi pihavahti ilmoittautuu.

Maaliskuussa tuli tehtyä päiväreissukin sumuiseen Turkuun ja kävin katsastamassa tuomiokirkon ja Aboa Vetus. Aboa Vetus oli kyllä mielestäni aika hieno, vaikka ei niin paljon siellä nähtävää ollutkaan. Kesällä ajattelin käydä uudestaan ja kiertää Turun linnan sekä Luostarinmäen käsityöläismuseon. Muistan joskus siellä nuorempana käyneeni ja se oli hieno paikka.
Aboa Vetus


Huhtikuussa yhteistyökumppanimme tarjosi meille mukavan illallisen Finlaysonin palatsissa. Nautin kolmen ruokalajin menun suositusjuomineen. Maistoin ensimmäisen kerran jänistä ja täytyy kyllä sano että se suli suussa. Liha oli niin mureaa ja maukasta. Finlaysonin puitteetkin on ihan mukavat.
Alkuruuaksi lohta ja parsaa

Pääruuaksi jänistä

Toukokuussa pääsin vihdoin ystäväni Annan kanssa Pariisiin. Ja kyllä siellä vain oli ihanaa! Tunsin ensimmäistä kertaa todellisen rauhan, ihan kuin olisi tullut kotiin. Kaippa olen sitten edellisessä elämässäni ollut Pariisitar! Kävimme myös Versaillesissa päivän reissulla. Käveltyä tuli linnassa ja puistossa 21 km... Koko viikon aikana tallustettiin ympäri Pariisia noin 80 km. Aamuista tuli mukava rutiinikin. Haimme kahvit kahvilasta ja ihanat patongit Eric Kayser nimisestä konditoriosta. Patonkeihin oli leivottu joko kinkkua ja juustoa tai chevretä ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Aamupala nautittiin ihanassa puistossa joka viime viikolla näyttäytyi myös mukavasti elokuvassa. Oli hauska katsella elokuvaa ja ensimmäistä kertaa tajuta olleensa ihan samassa paikassa. Herkkuja tuli tietenkin syötyä joka päivä ja tuhlattiin rahaa myös kaupungin (maailman) parhaista macaroneista kinasteleviin putiikkeihin. Molemmat oli kyllä maukkaita, mutta Pierre Hermén kirpeät passion macaronit oli ehkä parhaita. Laduréen Marie Antoinette macaronit olivat kyllä aika kauheita. Muuten Laduréen perinteiset maut olivat hyviä, varsinkin vanilja. Laduréen paketitkin olivat aivan ihania ja säilytän niissä nyt pieniä hajuvesipullojani.
Ihana rauhaista puisto jossa aamupala aina syötiin.


Maailmanpyörän näkymä

Herkkuja herkkuja herkkuja kaikkialla!


Ericin patonki ja kahvilan cappucino.

Versaillesista Laduréen herkkuja



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti